Szolgáltatásaink


Miért van szükség a kémények bélelésére?

A kéménybélelés az egyre korszerűbb kazánok megjelenésével vált szükségessé. Mivel a tüzelőberendezés gyártó cégek minél nagyobb, minél jobb hatásfokú kazánokat gyártanak, ügyelve arra, hogy a tűztérben az égés tökéletes legyen, minél kevesebb hő távozhasson a kéményen keresztül, így csökkent a füstgáz hőmérséklete is.


Kémények korróziója

A füstgáz-hőmérséklet csökkenésével a füstben lévő jelentős mennyiségű vízgőz kicsapódik a kéménykürtő belső falára, így károsítva a falazó habarcsot, téglát, betont. A korrózió következtében idővel a kötőanyag meggyengül és szénmonoxid szivároghat a lakás légterébe. Ezek az esetek évente több tragédiához vezetnek.


Kémények hő és áramlástechnikai méretezése

A füstgáz elvezető berendezéseket, égéstermék elvezető rendszereket (kéményeket) a biztonságos üzemeltetés érdekében méretezni kell. A tökéletes égéshez feltétlenül szükséges az égési levegő biztosítása.


Bélelés
Szerelt kémények
Épített kémények

Lemarás, felbővítés

A legtöbb esetben szükség van a kéménykürtő felbővítésére, hogy az optimális keresztmetszetű béléscsövet be lehessen építeni. Cégünk egy erre a célra kifejlesztett THG kéménymarógép segítségével, túlnyomó részt bontás nélkül, esetenként minimális bontással tudja megoldani ezt a feladatot.


Bélelés

Merev és flexibilis minősített korrózióálló bélésrendszerek szilárd tüzeléshez (fa, szén, olaj). Akár elhúzásos kémények esetén is.

A Furan Flex rendszer lehetővé teszi bármely gravitációs elven működő gázüzemű tüzelőberendezés égéstermék elvezetését.

Gázüzemű  zárt égésterű tüzelöberendezésekhez, együtt tanusított vagy egyéb rendszer jellegű szétválasztott vagy koncentrikus kivitelben.
Túlnyomásos társasházi gyűjtőkémények KREA K2+ rendszer

Turbós és kondenzációs kazánok vegyes üzemeltetéséhez a KREA K2+ gyűjtőkémény rendszerrel.

Ez az átalakítás lehetővé teszi, hogy ne kelljen egy elromlott kazán miatt az ugyanerre a kéményre kötött összes, még működő turbós kazánt lecserélni. Ha a későbbiekben elromlik egy turbós kazán, a többi lakótól függetlenül, további kéményátalakítások nélkül, gyorsan lecseréltetheti készülékét.


Szerelt kémények

A szerelt kémények saválló füstcsatornával, koromégésnek ellenálló szigeteléssel, és választható külső csővel készülnek. (alumínium, tükrösített nemesacél, színes Lindab) Letalpalt vagy fali konzolra épített kivitelben.Épített kémények

Az épített kémények könnyített beton köpenyelemes, kerámia vagy saválló bélescsővel készülnek.